Söin kerran Lontoossa kello viiden teen kanssa skonsseja mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa (tai ei se siis ole ihan kermavaahtoa vaan clotted creamia eli "hyytynyttä kermaa"). Ne olivat tosi hyviä! Siksi tein niitä vapaapäivän kunniaksi myös kotona. Ne olivat helppoja tehdä ja niiden täytteeksi voi laittaa mitä vain (mm. appelsiinimarmeladia tai mansikkahilloa). Taikinaan en laittanut lainkaan sokeria, koska ajattelin mansikkahillossa olevan sitä tarpeeksi.
Skonssit
3-4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g (tai 1 dl) voita
2 dl maitoa
Täytteeksi
mansikkahilloa
sitruunanmakuista rahkaa
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sitten sulatettu voi ja maito. Sekoita taikinaa vain sen verran, että siitä tulee tasainen. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Pyöräytä niistä pieniä hieman litistyneitä pullia. Paista skonsseja uunissa 200 asteessa noin 15 min.
Halkaise skonssit ja laita täytteeksi mansikkahilloa ja sitruunarahkaa. Nauti hyvän teekupposen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti