sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pyöreä virkattu matto

Ostin kasan uusia ontelokuteita, koska halusin uusia pieniä siistejä mattoja kotiini. Aiemmin tein T-paidoista maton, mutta se on hieman epätasainen, koska leikkasin matonkuteet itse vanhoista T-paidoista. Halusin tasaisemman (ja säästää hieman aikaa enkä etsiä vanhoja paitoja ja leikata niitä). :)


Tein kolmivärisen pyöreän maton, johon virkkasin pelkkää pylvästä (paitsi kierrosten alussa ja lopussa). En tehnyt mattoa minkään tietyn ohjeen mukaan (koska en löytänyt sellaista käsityökirjoistani tai netistä), joten menin vähän with the flow ja siksi jälki ei ehkä ole niin siistiä kuin olisin toivonut. :) Joka toisen rivin jälkeen vaihdoin väriä. Virkkasin maton vähän ohuemmasta ontelokuteesta ja käytin koukkua 8. Lopuksi höyrytin maton silitysraudalla.


Nyt matto antaa lisää väriä parvekkeen oven edessä. :)


Tarkoitus olisi tehdä vielä ainakin kaksi kolme mattoa lisää. :)

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva matto! Paljonko sitä ontelokuitua meni? Mistä ostit? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Ontelokudetta meni ehkä joku 300g/väri (raaka arvio, en katsonut kauheen tarkkaan, kun tein :)). Ohuempia ontelokuteita oon ostanu Menitasta (Korkeavuorenkadulta) ja paksumpia kuteita Lankamaailmasta (Oulunkylä). Netistäkin voi ostaa ontelokuteita, mutta silloin postituskulut voivat olla aika korkeat, koska yksi kerä painaa noin kilon. :)

    VastaaPoista