maanantai 6. tammikuuta 2014

Eteisen matto

Löysin syksyllä uuden hienon käsityökirjan "Kerällä", jossa oli tosi kiva eteisen matto. Tein sellaisen (suunnilleen ohjeiden mukaan), mutta hieman värikkäämpänä, koska rakastan värejä. Matto ei valmistunut ihan niin nopeasti kuin oletin, koska esimerkiksi palmikoiden yhteenompeleminen on odotettua hankalampaa (palmikot olivat aika paksuja). Sain maton viimeisteltyä vihdoinkin joululomalla, kun oli enemmän aikaa tehdä erilaisia käsitöitä. Ulkona oli niin masentava keli, jolloin useampikin uusi ja keskeneräinen projekti valmistui. :)


Käytin matossa erivärisiä ontelokuteita ja matonkuteita ja ohuita puuvillalankoja, joilla sai kivoja pieniä värivivahteita mattoon. Kirkkaan sininen kude on leikattu vanhasta T-paidasta, koska en löytänyt sellaista kudetta kaupasta. Laitoin vaihtelun vuoksi myös muutaman ohuemman palmikon mattoon. Vaihtelin muutenkin palmikoiden värejä, jotta matosta ei tulisi liian tasavärinen. :)


Suosittelen Jonna Hietalan Kerällä-kirjaa kaikille käsitöistä innostuneille. Kirjassa on ihania ohjeita (joista aion toteuttaa vielä lisää) ja se on kauniisti taitettu. Siksi sitä on kiva ihan muuten vaan silmäilläkin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti