tiistai 3. joulukuuta 2013

Erilaisia kortteja kaikenlaisiin tilanteisiin

Jos kellään ei askarteluintoisena hetkenä ole synttäreitä tai tupareita, keksin kyllä syyn tehdä ja antaa kortin (ja onhan niitä muitakin merkkipäiviä!). :) Tässä muutamia esimerkkejä erilaisiin tilanteisiin tehdyistä korteista.Tässä isänpäiväkortissa on syksyteema. Siinä on leikattu Big Shot -leikkurin Tattered Leaves -stanssilla kaksi erilaista lehteä. Ylijäänyttä reunaa käytettiin mallina, kun niiden läpi tuputettiin sienellä Distress Ink -mustetta, jolloin saatiin skräppipaperiin lisäksi kahden värisiä lehtiä. Kartonkilehtiin leimattiin teksti leimasinkirjaimilla ja niiden viereen liimattiin timattitarroja. Oikea kortin reuna leikattiin kuviosaksilla hieman lyhyemmäksi, jotta taustalle liimattu paperinpalanen näkyisi hieman (tässä kuvassa alla oleva oranssi skräppipaperin palanen näkyy aika huonosti). Oikealle reunalle kiedoin ruskeaa puuvillalankaa, jotka sidoin alhalla kiinni. Ilman narua kortti näytti jotenkin tyhjemmältä. :)


Kauniissa osanottokortissa on taustalla koristepaperia. Teksti on leimattu valkoiselle kartongille, joka on liimattu sanomalehdestä leikattuun harmaaseen taustaan. Kiehkuraan (Corners, Flourish #2 -stanssi) on käytetty vanhaa kirjaa ja sen keskellä on helmitarra. Oikea reuna on leikattu samoilla kuviosaksilla kuin tekstin taustatkin. Taustalla on valkoista glitterliimaa, joka hieman näkyy reunan yli, kun kortti on kiinni. Kortti on vastaavanlainen kuin edellinen osanottokorttini. Pidin sen yksinkertaisesta ja kauniista tyylistä ja päätin tehdä siksi samantyylisen uudestaan.


Seuraavat kortit tein ystävilleni Saksassa, joita kävin moikkaamassa syksyllä. Ensimmäisessä kortissa on skräppipaperia, värillistä kartonkia, leimattuja kirjaimia, timanttitarroja, teippiä ja rusetti. Toisessa kortissa on toisen skräppipaperin sijaan vanha kirjan sivu ja rusetin sijaan itse tehty nappi FIMO-massasta. Teipin oli tarkoitus olla suunnilleen Suomen lipun ristin mukainen, mutta ei se ehkä ihan siltä näyttänyt. :) 
Sain kesällä ison kasan itse poimittuja marjoja ja siitä piti tottakai kiittää myös kortilla. Skräppipaperin, kirjan sivun, värillisen kartongin ja leimattujen kirjainten lisäksi käytin pieniä paljetteja, narua (rusetti) ja pitsiteippiä. Reunat tuputin vielä punaisella musteella tummemmiksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti