maanantai 1. lokakuuta 2012

Viiksikakkukoristeita

Viiksiä on nykyään ihan joka paikassa: sukissa, kangaskasseissa, koruissa, viinilaseissa, hiussoljissa, autotarroissa... Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Löysin Pinterestin kautta idean tehdä viiksikoristeet kakun päälle. [Välihuomio: Pinterestistä löytää vaikka mitä mahtavia käsityöideoita! Kannattaa käydä kurkkimassa, jos kaipaa uusia ideoita - ja vaikka ei kaipaisikaan.] Koristelin värikkäillä viiksillä tekemäni suklaastoutkakun (Helsingin Sanomien reseptin mukaan). Kakku oli erittäin suklainen eli superhyvää. Se oli vähän mutakakkutyylinen. Olutkammoisia voin lohduttaa sillä, ettei olut siinä kauheasti maistunut. Suosittelen!

Kaikki juhlijat saivat omat viikset. Värejä onneksi löytyi tarpeeksi. :)


Tässä ovat koristeet kakun päällä. Valoa oli juhlatilassa heikosti, mutta kuvasta erottaa onneksi tärkeimmät. :)


Laitoimme kakun päälle koristeeksi vielä vadelmia, koska pinnasta tuli aika ruma. Onneksi maku on tärkein - ainakin minun tekeleissäni! Tuon vaaleanpunaisen kastikkeen oli tarkoitus olla Kriek-moussea. Harmikseni se ei vaahtounut juurikaan (olisi pitänyt vatkata sitä alusta asti sähköisellä vempaimella, eikä uskotella itselleen, että käsivoimia löytyisi tarpeeksi). Kriek-moussekin tehtiin Helsingin Sanomien respetin mukaan.

Joku ehkä huomasi, että molemmissa ruuissa oli mukana olutta. Tarkoituksemme olikin tehdä kolmen ruokalajin menu käyttämällä olutta jokaisessa annoksessa. Alkuruuaksi meillä oli vuohenjuustovehnäolutkeittoa ja pääruuaksi lihaa, perunoita ja olutkastiketta. Kaikki ruoka oli erittäin maukasta. Ruoka kelpasi myös siiderinjuojille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti