lauantai 6. lokakuuta 2012

Kukkia rautalangasta ja sukkahousuista

Askartelin kukkia rautalangasta ja sukkahousuista. Niistä tuli tosi hienoja! Annoin niitä kiitokseksi ihmisille (esimerkiksi autokouluopettajani ja diplomityöohjaajani saivat omansa).

Käytin liimapurkkia kukkien terälehtien muottina, jotta sain kaikista lehdistä samankokoiset. Taivutin rautalankaympyrää aavistuksen suipommaksi, jotta se olisi enemmän terälehden näköinen. Seuraavaksi leikkasin sukkahousuista sopivan kokoisen palan ja pingotin sen rautalankalehden ympärille ja sidoin sen kiinni langalla. Keskelle laitoin keltaisia heteitä (tuollaisia juttuja sai askartelukaupasta). Kun kaikki lehdet olivat valmiit, liimasin ne teipillä yhteen. Teipin piilotin aluksi värikkäällä rautalangalla ja myöhemmin kukkateipillä. Kukkateipillä tuli paljon siistimpää jälkeä (mutta niistä kukista minulla ei ole tällä hetkellä kuvia). Keskelle lisäsin vielä glitter-liimaa, jotta rumat sukkahousureunatkin peittyisivät.


Jotkut kukat saivat vielä pari terälehteä. Tein ne samalla tavalla kuin terälehdetkin, mutta taivutin niistä suipompia.


Tein erivärisiä kukkia: sinisiä, punaisia, keltaisia... Kaikenvärisiä kukkia on mahdollista tehdä, kunhan väri löytyy sukkahousuhyllyltä. :) Legginsitkin toimivat ihan hyvin, mutta ne ovat usein paksumpia ja siksi vaikeampia käsitellä.
1 kommentti:

  1. Nyt kukkiin löytyy myös ohje! :)
    http://kasitoitaflamencohame.blogspot.fi/2013/03/sukkahousukukkia-tutorial.html

    VastaaPoista