sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Herbert


Minun on nyt pakko mainostaa keksimääni tutkijahahmoa Herbert Eilensteinia. Hän liittyy nimittäin erittäin vahvasti myös käsitöihini. Herbert on erikoinen baijerilainen tutkija, joka on laboratoriossakin Lederhoseneissa ja ihailee Arnold Schwarzeneggeriä. Hän on esittänyt diplomityöni mm. ScienceSlam-tapahtumassa, jossa tutkijat voivat esittää tutkimustaan täysin vapaalla tavalla (itse esitin sitä sitten humoristisen  teatterin keinoin). Askartelin itse pöpöjä – hiivoja, bakteereita ja sieniä – ja bioreaktorin, jossa nämä nämä pöpöt kasvoivat. Varoituksen sana: nämä mikrobit eivät sitten oikeasti näytä tältä. :D

Mustat pallurat ovat vihaisia hiivoja (”angry yeast”). Ne olivat vihaisia siksi, koska se musta töhnä, johon laitoin ne kasvamaan, ei ollut kovinkaan kiva kasvuympäristö.Oranssit karvapallot ovat maitohappobakteereita. Ne taas tykkäsivät olla bioreaktorissa niin paljon, että alkoivat juhlimaan (”party bacteria”).


Herbertillä oli käytössä hyvin vanhat laboratoriolasit.


Tässä onkin sitten koko onnellinen perhe. Tuo valkoinen hiivapöpö on ainoa ostettu pöpö. Se on pehmopöpö (Giant Microbes), joka on vähän enemmän oikean mikrobin näköinen - mutta silti tosi söpö!

Herbertiä oli ihan sikahauskaa esittää. Hän on nykyään myös telkkarista tuttu hahmo! Pääsin – tai siis Herbert pääsi – nimittäin Yle 5:n Min Morgon -aamuohjelmaan esittämään pienen pätkän ja haastateltavaksi. Lastenjuhlissakin hän on käynyt. Tosin noin 8-vuotiaat lapset eivät kauheasti ymmärtäneet hänen tutkimustaan (vaikka kuinka yksinkertaisesti sen yritti selittää), mutta hauskaa kaikilla oli silti. :)

Jos Herbert alkoi kiinnostamaan enemmän, käy ihmeessä tsekkaamassa hänen esityksensä MoA Slamissä assistenttinään Gertrud! Herbertiä voi käydä myös fanittamassa Facebookissa. :D

1 kommentti: