sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Halloween-koruja

Halloween jewelry

VAROITUS! Sisältää silmämunia!
CAUTION! Contains eyeballs!

Fimoilu on hauskaa ja erityisesti korujen tekeminen massasta. Tykkään käyttää erikoisiakin koruja. Halloween on siihen loistava tilaisuus! Netistä löysin vaikka mitä ideoita, mutta päätin sitten kuitenkin tehdä vain silmämunia,  jotta tyyli säilyisi samana. :)

To make jewelry out of Fimo clay is super fun. I like to wear a bit special jewelry sometimes. And Halloween is a great opportunity for that! I found a bunch of amazing ideas, but then I decided to make only eyeballs so my style wouldn't be too messy. :)Korusettiini kuului kaulakoru, korvikset ja hiuspinnit.

My jewelry set included a necklace, earrings and hair pins. Silmämunat tein Fimo-muovailumassasta. Verisuonet ja mustat iirikset piirsin permanent-tusseilla kovetettuun massaan. Korvakorujen ja hiuspinnien silmämunat lakkasin vielä lopuksi. 

The eyes I made out of Fimo modelling clay. The blood veins and back irises I drew with a permanent pen. The eyeballs for the earrings and hair pins got a shiny finish with lacquer.


Laitoin pulloon sisälle läpinäkyvää käsisaippuaa (sain vinkin netistä). Toinen, mikä kuulemma toimii myös on läpinäkyvä nestemäinen liima, mutta sitä minulla ei ollut. Harmikseni minisilmien verisuonet liukenivat saippuaan ja siitä tuli oranssia. Halusin tehdä korun uudestaan, mutta totesin, että se on oikeastaan aika sopivan ällöttävä noinkin. :) Liimasin koukun korkkiin ja suljin korkin lopuksi liimaamalla sen pulloon.

I put transparent hand soap into the bottle. Another tip I found on the internet was transparent liquid glue, but I didn't have that. But the next day I noticed that the red permanent pen is dissolving into the soap. I wanted to make the necklace again, but then I thought that it looked creepy enough like that as well. :) I glued the hook on the cork and the cork I glued on the bottle.


Tein roikkuvat silmämunat, koska ajattelin, että ne näkyvät paremmin kuin nappikorvakoruna.

I made the earrings hanging instead of the stud type because that way they can be seen better.


Hiuspinneihin käytin superiliima, mutta muutoin tein ne samalla tavalla kuin korvakorutkin.

I used superglue for the hair pins. Otherwise I did them like the earrings.Pukeuduin Hallween-juhliin noidaksi. Sain pikkusiskolta lainaksi peruukin ja hatun. Oli tosi hauskat juhlat!

I dressed up as a witch. I got the wig and hat from my little sister. We had a great party! :)

             

Teimme yhdessä poikaystävän kanssa irtosormia, koska hän halusi niitä omaan kirurgiasuunsa. Sormi leikattiin kumihanskasta, täytettiin vanulla ja ommeltiin kiinni. Niihin piirrettiin kynsi ja maalattiin verta.

I made fingers with my boyfriend who wanted them for his doctor costume. The fingers were cut from rubber gloves, filled with wadding and sewed close. They got fingernails with permanent pens and blood with paint.Fiilistelin aiemmin viikolla Halloweeniä itsetehdyllä kurpitsakorulla (sekin oli massasta) ja kurpitsakorvakoruilla. Ne olivat aiemmin tehdyt napeista (linkki).

During the week I lifted my Halloween spirits up with a selfmade pumpking necklace (also made out of modelling clay) and some pumpkin earrings. I made the earrings before from buttons (link).Halloween on tosi hauska juhla, koska sinne voi tehdä kaikkenlaisia koristeita ja koruja itse. Ensi vuonna teen vielä enemmän! :D

Halloween is a lot of fun! You can make so many things by yourself for the party. Next year I will make even more myself. :D

8 kommenttia:

 1. Hauskoja! Eikä kyllä yhtään häiritse tuo tussin liukeneminen. Luulin, että kuuluu asiaan. :D Itsekin värkkäsin ystäville fimosta halloween-korvikset.
  Miten muuten työstät massaa niin, ettei siihen jää kaikki karvat ja lika kiinni? :) Vai hiotko kovetuksen jälkeen?

  VastaaPoista
 2. Kuul! Teitkö säki silmämunat vai jotain muuta? :) Ensi vuonna teen ehkä aivot. :D

  Karvoja ei tunnu ikinä saavan täysin pois. Oon pessyt kädet ja joskus kokeilin myös kumihanskoja. Mutta niiden kanssa työskentely on huonoa varsinkin pienten yksityiskohtien kanssa. Oon bongannu netistä vinkkinä myös jämäpalaidean. Siinä sormet putsataan välillä jämämassapalaan, jolloin karvat tarttuisivat siihen. Sekin toimii ihan hyvin! Vinkkejä on varmasti muitakin. Hiomista en ole kokeillutkaan, voisin testata! :)

  VastaaPoista
 3. Tein hautakivet, kummitukset, madon syömät kuppikakut ja luut. :D
  http://jennynkeskeneraiset.blogspot.fi/2014/11/halloweenin-jatko-osa.html
  Aivot vois olla jo aika haastavat. :D

  Mä käytän hanskoja, kaakelialustaa ja myös sitä jämäpalaa, mutta silti kaikki vaaleet työt on täynnä jotain nöyhtää. Lisäks mulla tulee aina kynnen jälkiä. Raivostuttavaa! :D

  VastaaPoista
 4. Hyvältä noi sunki korut näyttää! Nöyhtä on inhottavaa (ihan sama mitä tekee, sitä vaan tulee!), mutta sormenjäljistä tykkään, koska silloin siitä näkee, että se on oikeasti käsintehty. :) Kynnen jälkiä ei onneksi tule, koska kynnet on sen verran lyhyet. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :) Mä ihan unohdin sormenjäljet, mulla niitä tulee vaikka ois hanskatkin! Totta kyllä, että ne antaa sen itsetehdyn leiman, mutta jos joskus haluais myydä jotain, niin ois ehkä kivempi, että ne ei hirveesti huutelis. :D Toinen (vai sadas) ongelma on tehdä kaks samanlaista.. :)

  VastaaPoista
 6. Jep! Itselle tehdystä ei ole niin väliä, jos siellä joku karva on, mutta myyntiin en haluaisi sellaisia laittaa. Siksi en ole niin kovin montaa myyntiin tehnytkään, koska ne eivät ole ikinä tarpeeksi hyviä. :D

  VastaaPoista
 7. Kiva, että muutkin painii samojen ongelmien äärellä.. Ei tuu niin failure olo. :D

  VastaaPoista