torstai 1. elokuuta 2013

Valokuva-albumi häälahjaksi

Tein tämän kesän häihin lahjaksi valokuva-albumin, joiden sivuissa päädyissä "lukee" LOVE eli rakkaus. Sain idean joku vuosi sitten paperiaskartelumessuilta ja halusin tehdä itsekin sellaisen. Valokuvat puuttuvat albumista vielä. Hääpari saa valita 6-9 ihanaa kuvaa, jotka voimme yhdessä lisätä albumiin. Lahjaan kuuluu siis yhteinen askarteluhetki. :)


Taustana käytin paksua kartonkia, jota olin säästänyt tällaista tilaisuutta varten. Pahvit olivat hieman eri paksuisia, mutta se ei haitannut, koska sivut olivat muutenkin erinäköisiä.


Albumissa on käytetty hienoja skräppipapereita. Kannessa on samanlaisia kiehkuroita (Big Shot -leikkurin Flourish #10 -stanssi) kuin hääkortissakin sekä kartonkipalloja (Circles #4 -stanssi), joihin on leimattu hääparin nimet. Lisäksi siinä on  paperiruusuja ja "tarratimantteja".


Ensimmäisella aukeamalla on kuvioteippiä ja erilaisia kiehkuroita (Corners, Flourish #2 -stanssi) yllä mainittujen lisäksi.


Toisella aukeamalla on teipin sijaan söpöä nauhaa. Toisella sivulla on Distress Ink -musteella väritetty kukka (Tattered Florals -stanssi) ja glittersofties-levystä leikattu kiehkura (Elegant flourishes -stanssi). Sivulla on myös samalla tavalla kirjan sivu kuin hääkortissakin. Sitäkin hieroin hieman kynsiviilalla (koska en löytänyt hiekkapaperiani :)).


Viimeisellä aukeamalla on vasemalla sivulla itsetehtyjä nappeja FIMO-massasta. Oikealla sivulla on samanlainen sydän kuin hääkortissa, jota on tässä hieman kohotettu ohuilla tarratyynyillä. Paperinauha on skräppipaperin alaosasta (siellä on joskus tuollaisia ohuita suikaleita mukana). Sivulla on myös sydän (Hearts -stanssi) leikattu vanhasta matematiikan kirjasta (sellainen oli pakko laittaa johonkin, koska molemmat ovat opiskelleet tekniikan puolella :)). Sydämen vieressä on perhonen (Movers & Shapers Magnetic Die Set - Mini Butterflies Set), joka on leikattu naisten lehdestä jostain glitterhameesta tms.


Takapuolella ei ole kuin skräppipaperia, koska ajattelin, ettei sinne liimattaisi valokuvia. 


Lopuksi tuputtelin ruskeaa Distress Ink -mustetta sivujen reunoille. Kirjan sivut rei'itin tavallisella paperirei'ittimellä ja niiden läpi pujottelin tavallisen renkaan, joita olen säästänyt mm. vanhoista avaimenperistä. Helpompaa olisi käyttää askartelukaupoista saatavia helposti avattavia renkaita. Sellaista kokeilen seuraavaan valokuva-albumiprojektiin. Nämä avaimenperärenkaat toimivat tähän ihan hyvin, koska sivuja oli vain neljä.

Ja sitten odotetaan vain valokuvia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti