lauantai 9. helmikuuta 2013

Käsityötarvikelöytöjä ja hengailua New Yorkissa

Matkustin ensimmäistä kertaa elämässäni suureen ja hektiseen New Yorkiin. Guuglasin etukäteen muutamia käsityökauppoja, jotta tietäisin, mihin päin suunnata, kun kierrettäsiin ympäri kaupunkia. Siellä oli vaikka minkälaisia askartelukauppoja, mutta en löytänyt kuitenkaan ihan kaikkea, mitä olisin toivonut. Hinnatkaan eivät olleet niin edullisia kuin olin ajatellut (Suomeen verrattuna). Valinnanvaraa kuitenkin oli!

Paper Presentation -kaupasta löytyi paljon kivoja skräppäykseen käytettäviä papereita ja tarroja. Oli siellä paljon muutakin (mm. nättejä kirjekuoria ja nauhoja).


M&J Trimmingistä taas löytyi ihan järkyttävät määrät kaikenlaisia nauhoja ja nappeja. Nauhat olivat ihania ja napit nättejä, tosin jälkimmäiset eivät olleet mitenkään erikoisia (verrattuna niihin, jotka löysin Pariisista).Ink Padissä oli ties minkälaisia leimasimia. Jos ei jotain leimasinta sieltä löydä, sitä ei varmastikaan ole olemassakaan! Oli siellä hieman skräppäykseenkin tarkoitettuja juttuja, mutta pieni putiikki on selkeästi erikoistunut. :) Olisi pitänyt tajuta ostaa sieltä useampi leimasin, eikä vain yksi!


Olin etsimässä teekauppaa SoHosta, kun sattumalta löysin pienen lanka- ja kangaskaupan Purlin. Siellä oli ihanan värisiä lankoja ja upeita kankaita! Kunhan olisin vain tiennyt, mihin olisin uusia lankoja tarvinnut (kun vanhojakin on vaikka kuinka paljon). Ostin kuitenkin pari valmiiksi leikattua kankaanpalaa korttiaskarteluun. Nelikerroksinen Pearl Paint oli täynnä käsityötavaraa - osittain ihan ammattitasoisillekin tekijöille. Talo oli kivannäköinen ulkoa ja sisällä täynnä sekalaista tavaraa maalaustarpeista korutarvikkeisiin.


Välillä teki mieli makeaa: leipomoiden kuppikakut ja keksit olivat jo itsessään taideteoksia. Oli myös glitterkeksejä!


Kyseisessä Dean & DeLuca -ruokakaupassa söin kaupungin parhaimman kuppikakun: kurpitsajuustokakkukuppikakku! Älyttömän hyvänmakuinen, nami! On pakko kokeilla tehdä niitä kotonakin.


Välillä piti tietenkin pitää kahvitauko. Nämä kauniit 'flat white' -kahvit on napattu mukaan Laughing man -kahvi- ja teekaupasta. Se on aivan ihana pikkuinen myymälä TriBeCassa. Siellä oli tosi mukava tunnelma! Se on muuten Hugh Jackmanin perustama kahvila. :)Jollain satunnaisella kadulla High Line -puistokadulta katsottuna näkyi upea katutaideteos. Ihanat värit muuten niin harmaana tammikuun päivänä!Rockefeller Centerin vieressä oli iso Lego-kauppa. Siellä myytiin varaosia seinän täydeltä. Siellä oli myös legopalikkamagneetteja. Ajattelin tehdä sellaiset itse (enkä maksaa niistä kymmentä dollaria). Kävin jo valmiiksi penkomassa pikkusisarusten legolaatikkoa. :)Viimeisenä päivänä kävin tsekkaamassa Brooklyn Flean eli Brooklynin (ellei New Yorkin) tunnetuimman kirpputorin. Talvella se pidettiin kauniissa sisätiloissa, missä myytiin kaikenlaista etenkin vanhaa tavaraa. Siellä olisi löytänyt vaikka mitä askartelutavaraa joko koruiksi tai sisustukseen!Tällaisia pullonkorkkimagneetteja olen itsekin tehnyt. En tosin yhtä antiikkisista korkeista. :)


Lopuksi vielä kuva itsestäni Brooklynissa (takana näkyy Manhattan) ja ihanasta uudesta takistani. Sekin (kuten hameeni) on TAUKO-vaatteilta.2 kommenttia: