sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Sukkahousukukkia - tutorial

Innostuin tekemään lisää sukkahousukukkia. Ne ovat hyviä viemisiä, kun menee kylään, koska ne voi olla valmiina kotona (eikä tarvitse mennä kukkakaupan kautta) ja ovat helppohoitoisia. :) Olen tehnyt aiemminkin jo sukkahousukukkia, mutta nyt laitoin heteiden sijaan päällystettävän napin, johon olin laittanut sukkahousun palan tai muunlaista kangasta. 


Tutorial

Tarvitaan:
- värillisiä sukkahousuja
- rautalankaa
- lankaa
- heiteitä tai päällystettävä nappi (tai muuta vastaavaa kukan keskelle)
- teippiä (washiteippiä tai kukkateippiä)
- liimapurkki (tai vastaava terälehtien malliksi)
- pihdit
- glitterliimaa (jos käyttää heteitä)

Muotoile kukkien terälehdet liimapurkin tai vastaavan avulla. Muotin avulla niistä tulee kaikista samankokoiset. Terälehtien varren on hyvä olla noin 2-3 cm pitkä. Yhden terälehden varsi on muita reilusti pidempi (10-15 cm). Siitä tulee kukan varsi.
Pihtien avulla tehdään terälehdestä hieman suipompi.Leikkaa sopivan kokoinen sukkahousunpala ja pingoita se rautalangan ympärille. Kierrä kangasta hieman renkaan varresta, jotta se on helpompi sitoa langalla kiinni.Ylimääräiset sukkahousukankaat ja langanpätkät leikataan mahdollisimman pieniksi.
Pienet sukkahousuriekaleet voi sitoa teipillä. Tällöin lopputuloksesta tulee hieman siistimpi, kun sukkahousu ei kurkkaile terälehtien juurella. Seuraavaksi terälehtiä taitellaan hieman. Ensin lehti taitetaan alas ja sitten sormen avulla taitetaan lehteä sivusuunnassa ja pystysuunnassa.


Kun kaikki 5 terälehteä ovat valmiita, sidotaan ne yhteen teipillä. Terälehtien sijoitusta voi vielä hieman muuttaa. Teippiä kannattaa laittaa vielä lisää, jotta lopputulos olisi siisti. Se onnistuu paremmin pienissä paloissa, koska pidemmät palat saattavat "rypistyä". Jos terälehdet eivät meinaa pysyä paikoillaan tai ne eivät mene tarpeeksi lähelle toisiaan, voidaan ne sitoa vielä pätkällä rautalankaa.Lopuksi keskelle kukkaa liimataan heteitä (ne kannattaa jo laittaa ennen kuin sitoo kukan kunnolla kiinni) tai nappi. Jos käyttää heteitä, kannattaa keskellä laittaa lopuksi hieman glitterliimaa, jolloin rumat sukkahousuriekaleet saadaan piiloon. Nappi peittää ne jo kokonaan.Ja näin kukka on valmis! Niihin voi halutessaan lisätä myös vihreitä lehtiä. Ne tehdään ja kiinnitetään samalla tavalla.  

2 kommenttia: